Jo on aikoihin eletty! Kävipä tässä päivänä eräänä sellainen ihme, että meidän lähiostarilta löytyi tyylikäs, maukas ja tasokas ravintola. Jos joltain muultakin kulmilla pyörivältä on mennyt ohi Itikseen rempan yhteydessä avattu Thai Orchid -ravintola, suosittelen testaamaan. Nyt on nimittäin ohi ne ajat, kun Itiksessä joutui tyytymään johonkin ihan ok -ravintolaan.

Thaimaalainen ruoka on harvoin huonoa, siitä pitävät huolen lempimakujani yhdistelevät sapuskat. Ja jos ei muuta, tukku korianteria annoksen päällä auttaa. Mutta Thai Orchid on onnistunut luomaan illuusion, joka alkaa ensimmäisestä suullisesta: ihan kuin olisi Thaimaassa! Niin tuoreelta ja aidolta ruoka maistuu.

Erityiskiitos pitää kuitenkin antaa sisustuksesta ja tunnelmasta. Ihan kuten ruokakin, se yhdistää perinteistä ja modernia thaimaalaista tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Harmillisen usein kun aasialaisissa paikoissa sisustuksesta jää lopulta mieleen vain seinällä vinossa roikkuva kuninkaan kuva ja loisteputkien kelmeä valo. Saattaa jopa olla, että juuri ravintolan tunnelma tekee ruuastakin niin maistuvaa. Ihan kuten silloin kun kotona häthätää kyhätty jämäruoka maistuu paremmalta kun kattaa kauniisti, ottaa esiin kangasservetit ja sytyttää kynttilät.

Me ollaan testattu tähän mennessä Thai Orchidin lounaspuffa, jossa thairuuan lisäksi on tarjolla muitakin Aasian makuja. Tekisi kuitenkin mieleni testata myös listaruokia ja napata kyytipojaksi joku saatavana olevista thaimaalaisista oluista. Mietittiin jopa miehen kanssa, että voitaisiin valita Thai Orchid siksi ravintolaksi, jonne suunnistetaan syömään sitten joskus, kun taas päästään kahdestaan treffeille. Ostaridinneri sen olla pitää!

Jaa