Marimekko / Vimma / Converse / Midi Rodini
Mainio Clothing / Mini Rodini
Lindex / Papu / Papu / Beu Loves
Papu / Emile Et Ida / Aarrekid / Vans

Miten hankalaa onkaan löytää poikavauvalle juhlataminetta. Nimäiset lähestyvät, eikä juhlakalulla ole vieläkään vaatteita ensimmäisiin kemuihinsa. Esikoinen bailasi nimiäisensä ystävältäni saamassaan hörselömekossa, joten silloin vaatteita ei tarvinnut edes miettiä. Ja tytöillehän nyt löytyy vaikka mitä mekkoa ja glitteripöksyä juhlatilanteisiin. Mutta miten pienen pienet pojat oikein puetaan juhliin?

Tähän mennessä kuopus on puettu lähes sataprosenttisesti esikoisen vanhoihin vaatteisiin, mutta mekkoja en sentään kierrätä pojalle. Juhlimme nimiäisiä rennoissa merkeissä, eikä aikuisillakaan tarvitse olla kravatteja tai garderobin säkenöivintä leninkiä. Siksi mitkään minifrakkiviritelmät eivät tule kyseeseen. Eivät sellaiset oikein muutenkaan ole meidän juttu. Olisi kiva voida pukea poika juhlavasti, mutta silti vauvamaisen mukaviin vaatteisiin, joita voi käyttää myös juhlahumun laannuttua.

Ensimmäisenä suunnistin tutkimaan Marimekon vaihtoehtoja, ja niinhän se on, että raitabody musta-valkoisena toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Miehellä oli itse asiassa samanlainen marimekkolainen paitana Minimen nimiäisissä. Siihen voisi yhdistää juhlavan fiinit, mutta juuri sopivasti leikkisät sademetsäpöksyt Vimmalta. Mini Rodinin robottimirri vielä kaulaan ja Conversen pehmeät tossut jalkaan.

Myös tyylikäs ja rento haalariasu olisi oiva vaihtoehto. Luulin niitä löytyvän valinnanvaikeudeksi asti, mutta lopulta löysin varteenotettavat ehdokkaat vain Mainiolta ja Mini Rodinilta. Molemmat niistä taipuisivat rentoon juhlatunnelmaan, ja tulisivat varmasti käyttöön myös arkena. Vaikkakin huput eivät etenkään näin talvisin ole mitenkään käytännöllisimpiä kapistuksia vauvanvaatteissa.

Lindexiltä löytyi minifrakkiasusta hillitympi versio, jossa bodyssa on kuvioidut henkselit sekä kaulassa kiinnitettynä mirri. Siihen sopisivat yhteen Papun paikkaleggarit tai Beau Lovesin ristihousut, joista jälkimmäiset taitavat kuitenkin olla liian isot vauvalle pienimmässäkin koossa.

Papulla on paikkaleggareiden lisäksi myös päheät vinoraitaleggarit, joiden ympärille loin seuraavan asukokonaisuusvaihtoehdon. Mustavalkoisen karkkiraidan oheen sopisivat Aarrekidin pöllöbody ja Emile Et Idan Lepakkomies-svetari. Vanssin pehmoiset tossut toisivat skarppia ilmettä juhlittavan habitukseen.

Mitä teillä on puettu poikavauvoille heidän juhlapäivänään? Entä mitä sanotte näistä meidän vaihtoehdoista Minihen juhlavermeiksi, mikä on lemppari ja miksi?

Jaa