Hyppynarulla hyppimällä ne vauvat ennen on saatu syntymään. Näin totesi meillä kyläilemässä ollut äitini, jolle olin kertonut vauvanhäätösuunnitelmistani. Yhtäkkiä kun olinkin vatsoineni ja parin päivän päässä siintävine laskettuine aikoineni siinä tilanteessa, että ladonovien kiinni naulaamisen sijaan ovet olisi saanut läväyttää sepposen selälleen.

Hyppynarujippo oli itselleni uusi, vaikka muita vauvanhäätökeinoja oli jo harjoiteltu kuluneiden täysien viikkojen aikana. Olin taas pyöräillyt lantio keinuen ja hiukset hulmuten, kantanut painavia kauppakasseja, imuroinut hikitreenifiiliksellä ja jynssännyt vessan lattioita sekä kuurannut takapuoli pystyssä vessanpytyn jokaisen sauman. Tiedossa oli tietenkin myös tunnetuin synnytyksen käynnistysmenetelmä, kolmen ässän tekniikka. Siivouksen lisäksi siis saunaa ja seksiä.

Mielenkiinnosta uutta kikkaa kohtaan kaivoinkin lapsen ulkolelukassista esiin hyppynarun. Nauroin, että en kyllä ole varma, tuleeko hyppimällä housuihin vauvan sijaan pissa. Siinä me sitten vietimme iltaa, minä hyppynarulla olohuoneen lattialla hyppien ja äitini sohvalla lapsen kanssa laulukirjasta biisejä hoilaten. Anteeksi naapurit.

Lätkäisin synnytyshyppynarusta kuvan Lähiömutsin Instagrammiin, jonne alkoi tulla myös muita kikkoja, joilla vauvan saa kyllästymään kohdussa majailuun: hieronnassa käyminen, jumppapallolla pomppiminen, esikoisen reppuselässä kantaminen rappusissa, raa’an ananaksen popsiminen, shoppailu, pieni määrä risiiniöljyä, vyöhykepisteiden kiusoittelu, kohdunkaulan painelu ja pieni lasillinen omppusiideriä. Noin muun muassa.

Yllytyshulluimmat kokeilevat näitä kaikkia yhtä aikaa. Että kaikki viimeisillään raskaana olevat: seuraavalle saunavuorolle ainakin jumppapallo, raakaa ananasta, kuurausharja ja mies mukaan! Liina arvelikin Instagrammissa, että näiden kikkojen pääasiallinen tarkoitus on saada viihdytettyä malttamatonta odottajaa ja hänen lähipiiriään vikojen viikkojen ja päivien ajan. Ja näin varmasti onkin. Että jos ei muuta, vauva tulee sitten nauramisesta housuun.

Itselläni menetelmien sekakäyttö jäi kuitenkin kokeilematta, sillä hyppynarusessiota seuraavana yönä vauva päätti, että nyt saa hölskyminen täällä kohdussa riittää.

Jaa