Hyppynarujippo oli itselleni uusi, vaikka muita vauvanhäätökeinoja oli jo harjoiteltu kuluneiden täysien viikkojen aikana. Olin taas pyöräillyt lantio keinuen ja hiukset hulmuten, kantanut painavia kauppakasseja, imuroinut hikitreenifiiliksellä ja jynssännyt vessan lattioita sekä kuurannut takapuoli pystyssä vessanpytyn jokaisen sauman. Tiedossa oli tietenkin myös tunnetuin synnytyksen käynnistysmenetelmä, kolmen ässän tekniikka. Siivouksen lisäksi siis saunaa ja seksiä.
Mielenkiinnosta uutta kikkaa kohtaan kaivoinkin lapsen ulkolelukassista esiin hyppynarun. Nauroin, että en kyllä ole varma, tuleeko hyppimällä housuihin vauvan sijaan pissa. Siinä me sitten vietimme iltaa, minä hyppynarulla olohuoneen lattialla hyppien ja äitini sohvalla lapsen kanssa laulukirjasta biisejä hoilaten. Anteeksi naapurit.
Lätkäisin synnytyshyppynarusta kuvan Lähiömutsin Instagrammiin, jonne alkoi tulla myös muita kikkoja, joilla vauvan saa kyllästymään kohdussa majailuun: hieronnassa käyminen, jumppapallolla pomppiminen, esikoisen reppuselässä kantaminen rappusissa, raa’an ananaksen popsiminen, shoppailu, pieni määrä risiiniöljyä, vyöhykepisteiden kiusoittelu, kohdunkaulan painelu ja pieni lasillinen omppusiideriä. Noin muun muassa.
Yllytyshulluimmat kokeilevat näitä kaikkia yhtä aikaa. Että kaikki viimeisillään raskaana olevat: seuraavalle saunavuorolle ainakin jumppapallo, raakaa ananasta, kuurausharja ja mies mukaan! Liina arvelikin Instagrammissa, että näiden kikkojen pääasiallinen tarkoitus on saada viihdytettyä malttamatonta odottajaa ja hänen lähipiiriään vikojen viikkojen ja päivien ajan. Ja näin varmasti onkin. Että jos ei muuta, vauva tulee sitten nauramisesta housuun.
Itselläni menetelmien sekakäyttö jäi kuitenkin kokeilematta, sillä hyppynarusessiota seuraavana yönä vauva päätti, että nyt saa hölskyminen täällä kohdussa riittää.
Eikö tuo jo ole synnytyksen kulkuun puuttumista ;D ;D ;D
Asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen, että hyppynaru on joka tapauksessa parempi idea kuin siivous.
Ja puolisohan voi siivota sitten kun itse on laitoksella. Paitsi jos on itse laitoksella alle vuorokauden 😀
Hurjan ihanaa lukea näitä kun hyvä mielesi tarttuu!
Hyppynaru-konsti toimi siis ilmeisen hyvin!
😀 Siispä haen esikkoni treenilaukusta hyppynarun!!!! La 30.10 mutta alkais jo piisaamaan 😉 ,…….
Vaikka laskettuu aikaa oli viel aikaa ni mun mummo kun ootti mun isää ni myös päätti alkaa hyppimää hyppynaruil et mun isä syntyis jo seuraavan päivän ni sais saman syntymäpäivän kun isosiskollee, mun tädille. Se hyppiminen vauhittikii niin paljo et synty heti saman päivän ni tuli sit päivää aikasempi synttäripäivä ku tädil on 🙂
http://stay-home-mommy-me.blogspot.fi/
Mä meinasin menettää esikoisen kanssa järkeni kaiken maailman ässien kanssa. Jynssäsin lauteita puhtaaksi 70 asteisessa saunassa, heilutin hulahulavannetta (en kyllä itsekään tiedä, miten se on mahdollista), pompin trampoliinilla, söin aivan liian tulista ruokaa ja sen ajan kun en tehnyt jotakin näistä, me oltiin vällyjen välissä. Käynnistykseen meni silti. Mutta oli meillä ainakin aika siistiä!
Toisen kanssa vaan huokailin ja tuskailin, enkä tehnyt yhtään mitään ihmeellistä – enimmäkseen röhnötin vain aurinkotuolissa mahdollisimman varjoisassa paikassa. Ja tadaa – ei mennyt kuin viikon yli lasketun ajan. Olen tullut siihen tulokseen, että nuo venkulat eivät tule millään, jos eivät itse ole tullakseen.
Aivan hurjasti onnea pienoikaisesta! Uskomatonta, miten pian pääsitte kotiin. 🙂 Kuinka helposti tällainen järjestely onnistui; tuliko sairaalan tai neuvolan puolelta yhtään sellaista ”ei niin ole tapana tehdä” -kommenttia?
Annakarin : Ilmeisesti tuossa kyseessä oli polikliininen synnytys joka on ihan yleinen käytäntö mikäli Äiti haluaa nopeasti kotiin ja Äiti sekä vauva voi niin hyvin ettei tarvitse sairaalahoitoa. Synnytyksen tulee myös sujua ilman komplikaatioita. Tuossakin järjestelyssä useimmiten tarvitsee vauvaa käyttää lääkärin tarkastuksessa sitten 2-7pv iässä vielä uudemman kerran. Ja toiveen voi ottaa esille jo neuvolassa mutta viimeistään kun synnyttämään menet ja yöllähän kotiutua ei voi eli jos vaikkapa yöllä pieni syntyy niin sitten aamupäivällä lähtö kotiin on mahdollinen kun vointia seurattu ja lääkärin tarkistanut äidin sekä vauvan . Mutta ihan loistava järjestely! 🙂 Ja tossa oiskin hyvä toive postaus bloggaajalle millaisia ajatuksia nopea kotiutuminen aiheutti neuvolassa /sairaalassa? Jännittikö lähteä niin pian kotiin? Ja saitko levätä kotona tarpeeksi ?
Meilläkin viitisen viikkoa sitten oli kokeiltu kaiken maailman aakkoset. Esikoinen syntyi pari vuotta sitten häädettynä 42+0 ja kuopus lopulta ihan häätämättä 41+3. En tiedä oliko painavan soran raivokkaalla siirtelyllä ja portaiden tehokkaalla lakaisulla mitään osaa, mutta itsekseen lähti kuopus samana iltana syntymään.
Hahaha!! Loistava kirjoitus! Täytyy kuukauden päästä muistaa ottaa hyppynaru esille, jos ei ipana muuten tajua tulla ulos. Kakkosen kanssa odoteltiin kymmenen pitkää päivää yli eikä mikään tuntunut tepsivän. Neuvolan täti sanoi, että tekee reippaan sisätutkimuksen, ja parin päivän päästä ipana tuli ulos. Mikä oli syynä, sitä ei tiedä kukaan. Onneksi ei jääny mahaan Buahahahahaa.
Okei, kiitos paljon selvennyksestä! 🙂 Jännää, etten mä ole koskaan kuullut tuollaisesta, vaikka kaksi lasta olen synnyttänyt. Eikö tuollaista vaihtoehtoa pitäisi vilauttaa neuvolassa, vai onko se vaihtoehto vain, jos sen itse tajuaa ottaa puheeksi? Munkin mielestä olisi tosi mielenkiintoista kuulla mietteitä tästä vaikka postauksen muodossa!
Ihanaa, että pääsitte kotiutumaan noin nopeasti! Itsekin olisin toivonut toisen ja kolmannen kohdalla polikliinistä synnytystä, mutta vauvojen pienikokoisuus on ollut molemmissa esteenä; ilmeisesti ei myöskään saa olla ollut riskisynnytys vaikka se olisi mennyt kuinka sujuvasti ja hienosti (meillä perätilan alatiesynnytys). Oma vointi olisi kaikkien synnytysten jälkeen sallinut kotiutumisen heti synnytyksen jälkeen: jos synnytyksiä yleensä kuvataan maratoneiksi, omat ovat olleet enemmänkin pikamatkoja… 😉 Olisi kiva lukea siitä, millä edellytyksillä nopea kotiutuminen on mahdollista.
Jos ei puuttumista niin yrittämistä ainakin 😀
Isäni nauroi, että eikö se pelkkä hyppiminen olisi riittänyt ja ajanut saman asian. Mutta eheiii, kyllä siihen tarvitaan just se maaginen hyppynaru 😀
Se vispaaminen taisi olla liikaa vauvalle ja hän päätti ottaa hatkat 😀
Ja jos ei muuta, tuleepa ainakin itselle hyvää (lantionpohjalihas)treeniä ja muille perheenjäsenille naurut 😀
Hauska ajatus, että jo sun mummo on pyrkinyt laittamaan synnytykseen vauhtia hyppynarulla 🙂
Hehee, kiitos Annakarin nauruista. Vaikka ei vauva ollutkaan häätötoimituksistanne moksiskaan, olipa ainakin teillä siistiä :))
Ja joo, kuten anonyymi jo ehtikin kertomaan, kyseessä on siis polikliininen synnytys. Eli jos kaikki on hyvin lääkärinkin mielestä ja äiti itse haluaa nopeasti kotiin, se on uudelleensynnyttäjälle mahdollista. Osastolla oli Kätilöopistolla niin täyttä, että nopeaan kotiutumiseen kannustettiin, kun sen mahdollisuudesta kysäisin. Mutta voisin tosiaan kirjoittaa asiasta ihan oman postauksensa!
Kaikki ässät ja aakkoset 🙂 Mutta hyvä, että kuopus kuitenkin sieltä tuli ihan häätämättä, vaikutti siihen sora ja lakaisu tai ei 🙂
Joo, mä oon niin vakuuttunut hyppynarun toiminnasta, että harkitsen synnytyshyppynarun brändäämistä :DD Tsemppiä vikoihin viikkoihin (mulla on jo vähän ikävä raskaana olemista, HULLUA)!
Nopea kotiutuminen oli itselleni todella todella toivottu ja ihana asia. Samaten kuin muulle perheelle myös. Ajatuksena on kirjoittaa polikliinisestä synnytyksestä enemmän, ja voisinkin selvitellä sen edellytyksiä ennen sitä.