Yksi lähiön saletisti kovimmista Marimekko-faneista täällä moi! Rakkauteni raitaa, palloa ja reippaita värejä sekä kuoseja kohtaan tuntuu kasvavan vuosi vuodelta. Ja näemmä siirrän mariperintöä eteenpäin lapselleni, osittain huomaamattani. Tajusin hiljan, että lapsella on nykyään lähes aina jokin osa vaatetuksestaan Marimekkoa. Jos ei valmiiksi ostettua, niin sitten palalaarista löytyneistä jämäpaloista ommeltua.

Tässä teillekin valitsemani namipalat Marimekon Muksulan ensi syksyn ja talven herkuista. Etenin nuo eriväriset raitapaidat ovat räiskyvässä pirteydessään makuuni. Raidan ja pallon lisäksi silmääni näyttää miellyttävän oranssi väri. Ja äärimmäisen epäkäytännölliset, mutta niin suloiset valkopohjaiset paidat. Valikoimissa oli nyt harmillisen vähän ihan perusleggareita, joita lapsella on käytössään paljon. Kivoja niin päiväkodissa kuin kotona. Tietääkö joku ompelija muuten hyvää lengginssikaavaa hoikalle ja pitkälle lapselle? Luulisi niistä palalaarilöydöistä muotoutuvan helposti myös leggareita, jahka löytäisin takuutoimivan kaavan.

Vaikka vauva ei tarvitsemalla tarvitse luultavasti mitään vaatteita etenkään ensimmäisille kuukausilleen, nappasin Marimekon valikoimista suosikit myös pikkuiselle. Onneksi voi oikean nettikaupan sijaan naputella kuvia koriin mediapankissa. Luulenpa silti, että halu kasvaa tarvetta suuremmaksi, ja annan itselleni luvan hankkia joitakin pikiriikkisiäki vaatteita. Marimekolla vauvojen vaatteet ovat ärsyttävän sukupuolivärittyneitä, mutta hempeän keltaiseen ja pehmeän harmaaseen kohtutuoreen pukisi mielellään.

Jaa