Helmikuu 2014. Tällä viikolla raskauspahoinvointi jysähtää päälle ja huolella. En pysty menemään työhuoneelle. En halua ottaa riskiä, että joudun oksentamaan vessassa, josta kaikki äänet kantautuvat samassa tilassa työskentelevän Karoliinan kauneushoitolaan. 

Väsy on niin jäätävää, että töihin keskittyminen on vaikeaa. Ajatukset ovat tahmaa ja mikään ei kiinnosta. Otan joka päivä päikkärit, sillä en muuten jaksaisi iltaa lapsen kanssa, saati nyt kirjoittaa vielä blogia lapsen mentyä unille. Tahtoisin vain nukkua.

Viikkoon osuu kaksi kuvauspäivää, joista selviän omaksi yllätyksekseni. Pitkiksi venyvien päivien jälkeen alavatsa kramppaa pahasti. Se ei lupaa hyvää loppuraskaudelle, sillä Minimetä odottaessa juuri samanlaiset krampit yltyivät lopulta supistuksiksi ja päätyvät siitä ennenaikaiseen synnytykseen.

Tällä viikolla juon viimeisen kahvini. Olen vähentänyt kahvin juomista heti kahden viivan jälkeen ja myös miettinyt kahvin lopettamista jo aikaisemmin. Typeräähän moista kofeiinilitkua on vauvan kiusaksi litkiä. Kahvi on kuitenkin välillä ollut ainut tapa selvitä sovituista töistä. Vaikka viimeinen kahvilakahvini maistuu jumalaisen hyvältä, sen jälkeiset muutamat sumpit ystävällä eivät enää laske. Lopulta ajatuksin kahvista oksettaa. Kroppa ja vauva itse kertovat, mikä on parasta.

Viikonloppuna matkustan lapsen kanssa ystävien luo Turkuun. On ihanaa nähdä rakkaita ihmisiä pitkästä aikaa, mutta itse olen hävettävän huonoa seuraa. En meinaa jaksaa puhua. Lapsi ei lauantaina suostu nukkumaan päiväuniaan, vaikka yritän nukuttaa häntä epätoivoisena tunnin ajan. Epätoivoisena siksi, että olen itse valmis nukkumaan siitä hetkestä ensi syksyyn. Kotimatkalla junassa näytän varmasti siltä kuin olisin kamoissa. En pysty väsyltäni kuin mongertamaan lapselle, ja silmät muljahtelevat väkisin kiinni.

Kaikki raskausviikko-postaukset täällä. Kuva satunnainen Instagram-otos tuolta viikolta.

Jaa