Kävipä tuossa taannoin niin mukavasti, että kokoonnuttiin Suomen Blogimedian jengin kanssa saman pöydän ääreen Ravintola Palaceen. Ja ovat nuo bloggaajakollegani vaan niin vekkuleita, että deadlinesuman pyörteissä pikaiseksi pyörähdykseksi tarkoitettu visiittini venähti lopulta nelituntiseksi nauruterapiasessioksi.

Siinä naururäkätyksen lomassa kiskottiin napoihimme neljän ruokalajin menut, joista mä myöhässä olleena aikataulusekoilijana menetin ensimmäisenä olleen blinikierroksen. No onneksi senkin jälkeen eteen kannettiin vielä niin kauniita ruokataideteoksia, että niihin ei meinannut uskaltaa koskea, etteivät vahingossa menisi rikki.

Sekasyöjät tuntuivat nauttivat annoksistaan ainakin sen perusteella, etteivät ruokaorgasmeiltaan pystyneet kuin ynisemään tyytyväisenä annosten saapuessa pöytään. Vegenä olin vähän pettynyt makukirjoon, mutta toisaalta yllättynyt, että tällaisia monen ruokalajin menuja edes voi saada kasvisversiona. Mä kun olen aina luullut, että maistelumenuihin kuuluu kummallisia liha-asioita kengurun peräpukamista karhun kielikarvoihin.

Vaikka ruoka jäi vähän valjuksi, Palacen alkoholiton viinitarjonta yllätti! En nimittäin uskaltanut kiskoa saavikaupalla viinejä, joita sapuskojen kanssa suunniteltuun viinipakettiin kuului. Olisi muuten voinut käydä niin, että kotona odottavat työt olisivat riehakkaassa viinipöhinässä unohtuneet. Testasinkin muutamia alkoholittomia viinejä, joista haluan nostaa esille yhden helmen. Katalonialainen Torres Natureo Free -valkkari oli niin syntisen hyvää, että tällainen viinilipittelijäkin oli yhtä maireaa hymyä. Maku oli makeahko ja hapokas, ja tuoksussakin oli ehtaa viiniä. Jos siis etsit pirteää, alkoholitonta ja kuplatonta juhlajuomaa Pommacin rinnalle, suosittelen testaamaan tätä. Saa ihan Alkostakin.

Kun vatsat olivat täynnä, saimme kuulla Suomen Blogimedian päällystöltä, että oikeastaan istumme gaalaillallisella. Tanja, Hanna-Maija ja Noora olivat juonineet pystyyn Suomen Blogimedian Blog Awardsit, joissa jokainen ehdokas voitti. Eikä muuten ollut mitään turhia sarjoja tässä skabassa!

Esimerkiksi Anu remonttihaboineen voitti Vuoden Remonttireiska -sarjan, suomenruotsalaisen aurinkoinen ja ihana Karin ansaitusti Vuoden Jätteheissan -sarjan ja koiran kokoisen kanin omistaja Outi Vuoden Puputyttö -sarjan. Minä taas kahmin voiton Vuoden Mallioppilas -sarjassa. Jäi silloin aikoinaan hymytyttöpatsaat saamatta, mutta johan pramea kunniakirja ja järkyttävän hieno posliinivaasi kipsipatsaat voittavat!

Jos sinäkin haluat järjestää kekkerit tai vaikka romanttishenkisen kutuillallisen Ravintola Palacessa, tässä vielä keittiöpäällikön terveiset:

Ravintola Palace tarjoaa herkullisen edun Suomen Blogimedian lukijoille! Keittiöpäällikkö Lasse Koistisen suunnittelema kolmen ruokalajin yllätysmenu ja lasi samppanjaa 59 € (norm. 74 €). Yllätysmenu valmistetaan kauden parhaista raaka-aineista, ja se vaihtuu lähes päivittäin. Etu on voimassa 9.5.2014 saakka, max 8 hlöä / varaus. Etu edellyttää ennakkovarausta Palacen-verkkosivuilla koodilla BLOGIMEDIA. 

Jaa