Postaus on toteutettu yhteistyössä Kauppahalli24-nettiruokakaupan*ja Suomen Blogimedian kanssa. Bloggaaja saa postauksesta palkkion. Sinä saat alekoodin.

Nykyarjessa en ehdi ostoksille kuin öisin. En ymmärräkään, mitä tekisin ilman nettikauppoja, joissa ovia ei vedetä kiinni silloin, kun vihdoin olisi aikaa tehdä ostoksia. Luultavasti pesisin kroppaani siivouskaapista kaivamallani mäntysuovalla, pukisin lapselleni pakkasaamuina lahkeista 10 senttiä liian naftin haalarin ja syöttäisin kissoille ikkunoiden väleistä keräämiäni kärpäsiä.

Onneksi nettikaupoista voi tilata kaiken kosmetiikasta ja lastenvaatteista kissanruokaan. Vaikka lähetti tuo painavat kissanhiekkasäkit ovelle ja kosmetiikat saan haettua lähipostista ilman parfyymikatkuisilla kosmetiikkaosastoilla kiertelyä, ruokakaupassa joku poloinen perheestämme käy muutaman kerran viikossa. Siltikin, vaikka maailmalla suosittu ruuan verkkokauppa kasvaa huimasti myös Suomessa.

Ei me ihan noviiseja nettiruokashoppailussa olla. Muinoin ovellemme ilmestyi parin viikon välein luomutilalta tilaamamme laatikko, joka sisälsi kauden vihanneksia ja muita tilan tuotteita. Vaikka kausiruokasyöminen on tavoiteltavaa, en enää jossain vaiheessa pitkää talvea keksinyt, mitä uutta keksisin valmistaa nauriista, lantusta ja porkkanasta, joita tunki ovestamme laatikkokaupalla sisälle – ja korvistamme ulos. Elo ei ole maukasta pelkillä spelttijauhoilla ja juureksilla, olivat ne kuinka luomua tahansa.

Tämän on tajunnut myös viime syksynä auennut Kauppahalli24-nettikauppa*. Sieltä saa klikkailtua koriin ne luomutuotteet sekä valittujen pientilojen herkut, mutta myös perumarkettisapuskat ja halutessaan vaikka roiskeläppäpitsatkin. Ja mitä mä kaupan virtuaalihyllyjä selailin, näyttäisi todellakin siltä, että ruokaostokset tulisi hoidettua yhdellä kertaa, eikä täydennystä tarvitsisi hakea muualta sen enempää kuin nyt perusmarketissakaan käymisen jäljiltä. Kaikenlaista löytyy kukkamullasta spärdäreihin.

Ja kun hinnatkin ovat suurin piirtein samat kuin lähimarketissa, nettiruokakaupan ja mun vakiasiakkuuden tiellä on enää toimitusmaksu. Jos joutuisimme omistaa auton ja käyttää sitä kauppamatkoihin, en pohtisi hetkeäkään, sillä säästö tulisi jo siinä, että auto jäisi parkkiin. Mutta kun kävelymatkan päässä on kolme isompaa markettia ja yksi pieni kauppa, mietityttää, haluanko sittenkin kantaa selkä hiessä ja kämmenet rakoilla omat kauppakassini säästääkseni vajaan kymmenen euron kuljetusmaksun. Joinakin päivinä kyllä. Mutta en niinä päivinä, kun kaupassa on aikataulukiemuroiden takia pakko käydä Minimen kanssa päiväkodin jälkeen. Olen valmis maksamaan siitä, ettemme lapsen kanssa joudu käymään läpi sitä kaupan käytävillä esitettävää kärsimysnäytelmää, jonka päärooleissa nähdään nälkäkiukku, toppavaatteet sisätiloissa, neljän ruuhka ja viisi painavaa ruokakassia.

Etenkin kun Kauppahalli24:n ensimmäinen toimitus on aina ilmainen*. Kokeilla siis kannattaa, tai niin mä ainakin aion tehdä seuraavan parin viikon ajan. Sinä aikana en rääkkää itseäni ja lastani marketissa raskaan päivän jälkeen, vaan hoidan ruokaostokset pois alta jo työmatkalla menemällä nettikauppaan. Ja kun iltapäivällä ei enää tarvitse raahautua kauppaan, käytän tuon säästyneen ajan vaikka maailman komeimman legorobotin rakentamiseen lapsen kanssa.

Jos sinäkin haluat kokeilla tehdä ruokaostoksesi Kauppahalli24-nettikaupassa* tai vaikka olisit jo ihan konkarikin, koodilla kh24bma10 saat 10 euroa ostosrahaa kauppaan, mikäli ostostesi loppusumma ylittää 50 euroa. Koodi on voimassa lokakuun loppuun asti. Kauppahalli24 toimittaa pääkaupunkiseudulle mukaan lukien Keravan, Järvenpään ja Tuusulan. Tarjousta ei voi yhdistää ilmaisiin toimituskuluihin, joten mä tilaan ainakin kaksi kertaa käyttäen molemmat edut ja mietin sitten, onko sen arvoista, että kannattaa jatkaa. Ja tietenkin kerron loppupäätelmäni myös teille.

Jaa