Eipä oltukaan Ykän kanssa moneen kuukauteen nähty. Nyt se tuli rytinällä yökylään perjantaina ja on mellastanut tahmatassuillaan kodissamme siitä lähtien. Siksi viikonlopun suunnitelmat retkeilystä, ystävien näkemisestä ja leipomisesta vaihtuivat Pikku Kakkosen ja seinien tuijotteluun. Seinistä ollaan tuijotettu etenkin yhtä tiettyä tapettihommat mielessä.

Sain nimittäin vihdoin päätettyä ja hankittua vuodevaatteet lapsen sänkyyn. Muutamia viikkoja sitten pinnasänky kannettiin ullakolle ja tilalle sieltä kaivettiin lastensänky. Siinä samalla makuuhuoneessa vaihdettiin järjestystä, mikä olisi pitänyt tehdä jo pinnasängyn kanssa. Huonekalut on nyt sijoitettu järkevämmin, mutta lakanapohdinnan tilalle tuli uusi länsimaisen ihmisen jättikokoinen ongelma: tapetti. Lapsen sänky on nyt seinustalla, jolla ennen sijaitsi kaapisto. Ja seinä sen takana on jäänyt remontissa juuri sen näköiseksi, että kaapiston taakse se jää.

No nyt se on paraatipaikalla, joten jotain tarvitsee tehdä. Koska kyse on vain yhdestä seinästä, josta siitäkin osa menee leveälle ovelle, seinän kanssa voi vähän irrotella. Tapetissa siis saa olla myös väriä ja kuviota. Mutta ettei ihan hullutteluksi menisi, pitää tietenkin ottaa huomioon, että lapsi vaipuu uneen tapettia tuijotellen. Nämä mielessä lähdin siskoni vinkkaamana ensimmäiseksi tapettiseikkailulle Ellokselle*. Sieltä löytyikin niin hyvä valikoima tapetteja, että suurin osa keräämistäni vaihtoehdoista on Ellokselta. Ja mikäs siinä, saisin omista ostoksistani vähän takaisin affi-tuloina.

Osassa tapettivaihtoehtoja on vähän liiankin pliisu meininki, joistakin taas saattaa tulla väriyliannostus pidemmällä tuijottelulla. Haussa on ajaton, ryhdikäs ja näyttävä tapetti peruväreillä. Näillä kriteereillä kolmenkärjessä on Marimekko Karkulaiset, Isak Tingleby red/blue ja Ferm Living Mountain friends. Lähiöjeppe oli yllättävän samoilla linjoilla, mutta tykkäsi myös Ferm Livingin Marionetesta – siitä samaiseseta kuosista, josta tykkäsi lakanoissakin. Niin kovin komeita niistä on kuitenkin jokainen, ja siksi kai olen vaihtoehtoja läpikäydessäni joka kerta vähän eri mieltä kärkikolmikosta. Olenkin nyt helposti vietävissä. Mites on, jos meidän tapettimaut kohtaavat, mikä näistä on sinun mielestäsi se kaikista parhain lapsen uninurkkaa sävyttämään? Tai tuleeko mieleen joku kollasikuvien tyyliä edustava tapetti, jota en ole listalleni löytänyt?

Tapetit järjestyksessä:
Jaa