Pieni bailaussessio piristää päivää. Sitä mieltä on sekä Minime että minä. Aina välillä pitääkin raivata lelut olohuoneen lattialta sivummalle, vääntää volyymia vähän lujemmalle ja pomppia musiikin tahtiin kuin vieterijänis. Hulvattomimpien tanssihetkien jälkeen mulla on selkä hiessä, lapsella sukat makkaralla ja molemmilla vatsat hellinä kikattamisesta. 

Me jytäillään spontaaneissa limudiskoissamme musiikkia Billie Holidaysta kasari-Madonnaan ja Lykke Lihin. Lapsi tykkää kaikesta, jossa on edes jotain rytmiä, joten mä olen tähän mennessä ollut päätäntävaltainen tiskijukka. Omien lemppareideni lisäksi me jamitetaan myös paljon lastenmusiikkia. Ja se on muuten kinkkinen musiikkilaji. Sen pitäisi toimia lapsen lisäksi mielellään myös aikuiseen. Lisäksi sen pitäisi olla hauskaa, mutta ei liian lapsekasta. Itse laulaessa kolmen soinnun biisit toimivat välillä, mutta kuuntelemaltani musiikilta haluan enemmän.

Mä olenkin pikkuhiljaa etsimisen ja erehtymisen kautta kerännyt lastenmusiikkisoittolistaa, joka miellyttää omaakin korvaani. Sillä vaikka kuinka suosittu Hevisaurus olisi, mä en vain kykene. Tai vaikka kuinka huikea meininki Kengurumeiningillä oli livenä, kotioloissa se kuulostaa lastenmusiikkia soittavalta Movetron-Mamba-Klamydialta.

Nyt kokoamani soittolista alkaa olla niin eheä kokonaisuus, että kehtaan sen teillekin esitellä. Sieltä löytyy nostalgisia biisejä, kuten Kipparikvartetin Teddykarhujen huviretki ja Elina Salon Raparperin alla. Siellä on lempiartistieni lapsille tekemiä kappaleita, kuten Pariisin Kevään Teippileikki ja Matti Johannes Koivun Räksytän. Mukana on moneen kertaa levytetyistä lastenhiteistä ne mielestäni parhaat vedot, kuten J. Karjalaisen & Mustien lasien Apinaorkesteri. Siellä on muutama biisi, jotka eivät oikeastaan edes ole lastenlauluja, mutta sopivat listalle: Annikki Tähden Kuningaskobra ja Ultra Bran Hauki.

Listalta löytyvät omat lapsuuteni suosikit, kuten Katri Helenan Pupu Tupunan synttärit ja Irwin Goodmanin Istuva Härkä. Mukana ovat myös myös laulut, joita en voi vain kuvitella kenenkään muun esittämänä, kuten Mikko Alatalon Känkkäränkkä sekä Ragni Malmsténin ja Yrjö Tähtelän Kissankulman kauhu. Onpa listalle päässyt myös ainakin yksi artisti, jota en lastenlauluskenen ulkopuolella kuuntele: Lauri Tähkä mainiolla Vattat täynnä -renkutuksella.

Minimen hippatäpinät -lista löytyy kokonaisuudessaan Spotifystä klik klik! Jos tahdot mun toimivan dj:nä teidän limudiscoissa, painakaa follow ja setti ilmestyy myös teidän omiin playlist-listoihinne, jolloin sitä ei tarvitse erikseen kaivaa esille.

Toinen koostamani lastenmusiikkilista on tunnelmaltaan rauhallisempi ja saattelee lapsen unille. Se alkaa Paukkumaissin Kylpylaulusta, joka kuului meillä usean kuukauden ajan iltarutiineihin ennen jokailtaista kylpyä, myös reissuissa. Se oli osa päivärytmin (ja yöllä nukkumisen) selkeyttämisprosessia, mutta siinä sivussa tuli luotua tuon aloitusbiisin alle aika kiva soittolista. Se etenee kylpymeiningeistä ensin rauhallisiin iltatoimibiiseihin ja siitä lopulta tuutulauluihin. Minimen unidisko -lista löytyy sekin tarkempaa tutkiskelua tai kuuntelua varten Spotifystä klik klik.

Mitä artisteja teidän limudiskoissanne popitetaan? Toivottavasti mulla on vielä monta helmeä löytämättä! Entä kuuluuko teidän poppoon iltatoimiin jonkinlainen musiikki?

Jaa