Mielestäni on hauskaa, jos ruokakin on tavallaan yksi juhlien ohjelmanumero. Siksi ihan varmasti vielä toistenkin laitetaan juhlissa pulikka vieraiden käteen, kuten esikoisen yksivuotisjuhlissa, joissa tarjoilut keskittyivät karjalanpiirakkoiden ympärille. Bagelbaari ei tarjoa ihan yhtä paljon elämystä, mutta on kiva, että vieraat saavat itse väsätä mieleisensä eväät baarin tarjonnasta.
Bagelbaari on helppo toteuttaa. Ja jos oikoo reilusti mutkia kuten me, helppouden lisäksi se on myös nopea pystyttää. Mä olisin niin kovasti tahtonut nauttia leipomisesta ja ruuanlaitosta juhlien ympärillä, mutta akuutista aikapulasta kärsivänä mahdollisuuksia siihen ei yksinkertaisesti ollut. Niinpä kaikki bageleista lähtien on tehtaanpaappojen ja kaupantätien tekemää. Kerrankos sitä näinkin.
Tahinit ja muut säilykkeet tarjoilimme suoraan niiden omista lasipurnukoista, joista olin rapsutellut vain etiketit pois. Ne näyttivät niin hauskoilta – ja pitkulaisina veivät vähän tilaa – joten päätettiin laittaa kaikki tuoreetkin tarjottavat esille ronskisti säilytyspurnukoissa. Se toimi mielestäni hyvin. Tarkoituksenani oli askarrella ruoka-aineisiin kyltit, mutta ilta-askartelujen sijaan päädyinkin viettämään juhlia edeltävän illan ja yön sairaalassa sähköiskun jäljiltä. Säädön määrä on todellakin vakio.
Tuoreet yrtit ja salaatit asettelin yhteen astiaan, jonka nostin pöytään. Bagelit olivat tarjolla isossa korissa, jossa oli myös paahtamista varten leivänpaahdin. Siinä se! Ja näitä rinkulabaarissamme oli tarjolla täytteeksi:
- Tuorejuusto
- Hummus
- Tahini
- Tapanade
- Pesto
- Appelsiinimarmeladi
- Kapris
- Punasipuli
- Luumutomaatti
- Paprika
- Suolakurkku
- Ituja
- Retiisi
- Korianteri
- Basilika
- Herneenverso
- Salaatti
Pohtimani juomapuoli ratkesi, kun muhun otti yhteyttä aikaansaava ja pelkäämättä uusiin seikkailuihin heittäytyvä Riikka. Hän nimittäin perusti ihan hiljan Lasten PR -yrityksen, jonka edustukseen muun muassa sataprosenttisesti luonnonmukaisista ainesosista juomia valmistama Raikastamo kuuluu. Riikka kysäisi, josko tahtoisimme sieltä kemujen limut ja mehut, ja tottahan minä toista yrittäjänaista autan.
Sen lisäksi että nuo juomat ovat luomua ja jotenkin ihanan aidon sekä raikkaan makusia, ne mätsäsivät ihan vahingossa juhlien väriteemaan. Helpotti muuten hurjasti tiskausta, kun juomat sai ryystää suoraan tyylikkäistä lasipulloista tai pahvitetroista. Tämä idea siis ehdottomasti mieleen seuraavia juhlia ajatellen.
Makealla puolella juhlaväen suun taikoi makeaksi kaksi upeaa kakkua, jotka supertaitava ystäväni toiveestani toteutti. Toinen oli suklainen raakakakku, joka siis sokerittomana sopi (ja maistui) pienillekin vieraille ja oli samalla tietty gluteeniton ja vegaani. Sain tuota kakkua ekan kerran kesän saaripiknikillä ja rakastuin. Toiseen kakkuun pyysin puolukkaa ja huhuhuh. Kakkumakuelämysräjähdys! Ystäväni oli tehnyt täytekakun, jossa puolukka ja valkosuklaa syleilivät niin intohimoisesti keskenään, että kuola valuu pelkästään tuota kakkua ajatellessa. Niin tajuttoman hyvää.
Hitti oli myös paperivuokiin asettelemani lajitelmat hedelmiä ja marjoja. Ne upposivat kaiken ikäisiin ja olivat hauskat ja kauniin näköiset. Ainut oma leipomukseni näihin juhliin oli muffinivuokiin leipomani porkkanapiirakka – se jota ilman meillä ei juhlia ole. Etenkin lapset tykkäsivät niistä hurjasti. Tai ainakin niitä koristavista mintuista timanteista, joiden saamiseksi sitten piti se muffarikin syödä.
Tuo bagelbaari on kyllä ihan huippu idea! Varsinkin näin suuresti kyseisiä rinkuloita rakastavan mielestä. Pitääkin painaa mieleen nuorimmaisen tulevia synttäreitä varten.
Ketä teillä siivoaa, jos ja kun puenet lapset syövät noita tarjoiluja itse?
Olisi mielenkiintoidta nähdä myös after party -kuvia.
Oi, mitkä tarjoilut!!
Yhden tenavan vanhempana voin tiedottaa, että kyllä mä ainakin kekkereillä yritin siivota natiaisen jäljet ja naapurinkin natiaisten, jos tilanne sitä vaati. Meidän ipanaa eivät kyllä paljon bagelit kiinnostaneet, hän rakastui hedelmillä ja marjoilla täytettyihin kippoihin (joista muuten erityiskiitos, olipa loistava idea!) ja muffinsseihin.
Ikäväähän se olis, jos lapset ei sais syödä tarjoiluja itse, vaan äidit söisivät ne niiden puolesta 😀
Hauska idea tuo bagelbaari!
Aivan mahtavan näköiset tarjoilut! Meilläkin on kohta 1-veesynttärit, taidan apinoida tuon bagelbaari-idean. Haluaisitko vinkata, mistä saa hyvät bagelit baariin, ellei itse jaksa vääntää? Entä paljonko varasit niitä per juhlija? Kiitos kovasti jos ehdit vastailla 🙂 !
Joo, niin munkin mielestä. Oli kiva päästä tämä vihdoin toteuttamaan. Ensi kerralla sitten itse leivottujen bageleiden kera 🙂
Oltiin onnekkaita, kun saatiin siskon kaveri meille piikahommiin. Hän siis keitteli kahvit, tiskasi ja sitä rataa, mikä oi ihan superhyvä juttu. Me ehdittiin sitten keskittyä juhlintaan. Ainahan sitä sotkua tulee, eiväthän ne ole juhlat eikä mitkään muuten 😀
Oli valtavan hyvää kyllä!
Joo, niin mustakin 🙂 Ja vielä niin paljon helpompi ja nopeampi toteuttaa kuin alunperin ajattelin.
Suosittelen apinoimaan idean ja sitten vaan työstämään sen oman näköiseksi 🙂 Meidän bagelit oli ihan Pirkan esipaistettuja, K-marketista ostettiin. Varattiin rinkuloita yksi per juhlija + noin kymmenen ylimääräistä (reilut kolmisenkymmentä juhlijaa, joista vajaa puolet lapsia), sillä arveltiin ihan oikein, että lapset syövät luultavasti vain puolikkaan. Hyvin riitti näin.
Mutta mustikoita lasten napostelukupeissa? Jestas, sitä sotkun määrää… ��
Lääh tota täytekakkua, kuola valahti jo pelkästä kuvan katselusta! Saiskos ystävältäsi reseptiä..? 🙂
Ne ovat pensasmustikoita, vaara ohi 😀
Se oli niin niin niin hyvää! Mä vähän arvelen reseptin olevan pieni salaisuus, mutta kysäisen 🙂
Mäkin tahdon reseptiä 🙂
Voih, sano sille vaikka että pliispliispliis! 😀 mä puhuin työkavereillekin jo siitä kakusta ja sanoin että jos saan reseptin niin leivon sellaisen niille. Oon töissä lastensairaalassa, jos siitä saa vaikka säälipisteitä. ;D
No ei se salaisuus ollut, mutta vähän hankala kirjoitettavaksi reseptimuotoon. Ystäväni ei nimittäin käytä mittoja vaan tuntumaa leipoessaan 🙂 Mutta pääpointtina se, että välissä on pulukkamoussea ja valkosuklaamoussea. Päällys on kerma-rahkaseosta. Aivan mielettömän herkkua!
Niin mäkin 🙂 Mutta se tosiaan on vähän hankala antaa, sillä ystäväni ei leipoessaan käytä mittoja, vaan tuntumaa.
Jjjee tosta voi jo aloittaa omat reseptikokeilut, kiitos! Saan työkavereille piristystä rankan arjen keskelle. 🙂
Voi miten ihanat herkut! Mitkäs juhlat sitä keksis..