Onko sellainen fiilis, että tarvitsisi huuhdella mielestä sakkaa pois kunnon itkuilla? Itselläni on. Kuluneena syksynä on ollut kaikenlaista, joka on alkanut kerääntyä limaisen tahmeaksi kerrokseksi sisuksiin. Tiedän, että kunnon itku auttaisi.

Mutta missä välissä sitä nyt itkeä ehtii? Tai etenkin missä välissä tässä ehtisi toipua itkemisen jälkeisestä raukeushorkasta? En tiedä, ja siksi terapiassakin on pakko itseään aina vähän himmailla. Aamun terapiasession jälkeen pitää aina vielä sitä ja tätä, mille kunnon itkujen jälkeen ei olisi energiaa jäljellä.

Aikuisuus on siis ilmeisesti muun muassa sitä, että pitää varata itselleen kalenteriin aika itkulle. Olen ihan tosissani miettinyt, että järjestäisin itselleni vaikka sitten keskeltä arkea itkupäivän, jonka tavoitteena ei ole mitään muuta kuin itkeä. Päivän aikana voisi, jos itkemiseltä ehtisi ja tokenisi moiseen, katsoa nyyhkyleffan tai vaikka pari – että varmasti tulee rään ja kyynelten kyydissä vuodatettua kropasta ulos mahdollisimman paljon murhekuonaa.

Genrellä ei väliä, kunhan itkettää

Vietin nyyhkyleffapäiviä tarpeen mukaan joskus teininä. Muistan, miten kunnon itkujen jälkeen oli aina totaalisen voipunut mutta rauhallisen tyyni olo. Sen sijaan en yhtään muista, mitkä elokuvat niitä nyyhkyleffojani olivat (hyvän mielen esiinkaivamiseen katsoin uudestaan ja uudestaan VHS-kasetilta Clueless-elokuvan) ja ehdin nykyisellään katsoa harmillisen vähän leffoja, joten kysyin Instagram-seuraajiltani parhaita itkuelokuvia.

En kysynyt nyyhkyelokuvia, sillä siitä määreestä tulee vähän romanttiset vibat, vaan juuri itkuelokuvia, genreviidakon laidasta laitaan. Ja suosituksiahan tuli, laidasta laitaan, 1940-luvulta tähän päivään.

Joten seuraavaksi tärkeää tietoa kaikille räkäitkujen tarpeessa oleville. Lisäsin kaikkiin linkin traileriin, ja mitä niitä kyynel silmässä vilkuilin, itkulupaus pitänee paikkansa.

Elokuvia, jotka saavat kyynelkanavat vuotamaan

Jaa