Se oli siinä, viimeinen päivä tätä talvea villaan kääriytyneenä ja nenänpää pakkasesta punoittaen. Tästä eteenpäin talvipukeutuminen pitää sisällään pellavaa, bikineitä ja varvassandaaleita. Jos kaikki on mennyt kuten toivomme, olemme perheen kanssa tämän postauksen ilmestyessä jo hyvässä matkassa kohti Singaporea. Perille Balille saavumme perjantaina.

Valmistelut ovat sujuneet niin hyvin, että mieleen on hiipinyt epäilys, ollaanko unohdettu jotain tärkeää. Työrintamalla on ollut vuodenvaihteessa hiljaista, joten olen jopa ehtinyt kaiken keskellä kaivaa saumurin ja ompelukoneen esille. Nyt on kuopuksellekin muutamat hellevaatteet, joilla päästään hyvään alkuun tropiikissa.

Olemme pakanneet kahteen matkalaukkuun nelihenkisen perheen elämän reiluksi kolmeksi kuukaudeksi. Vaatteet ovat sen verran ohkaisia, että yhden puoliskon matkalaukusta täyttää oikeastaan lehdet ja kirjat, jotka palaavat Suomeen mukanani vain koettuina lukuelämyksinä. Valitsin hartaudella yhden neuletyön tehtäväksi reissun aikana ja kävin valitsemassa siihen langat. Huhtikuussa palatessamme Helsingissä on varmasti just hyvä sää ohuehkosta merinovilla-silkki -langasta neulotulle paidalle.

Olemme tyhjänneet jääkaappia, ja reippaana likkana tässä tätä kirjoittaessa tyhjennän jopa vuodenvaihteen illalliselta jääneen valkkaripullon pohjia. Olemme pesseet pyykkiä lukemattomia koneellisia ja pedanneet sänkyihin puhtaat lakanat. On peruttu Hesari, päivitetty vakuutukset ja tehty viimeisiinkin paperilaskuihin e-laskusopimus. Rahaa vaihdoimme varmuudeksi muutamat satasen ja saimme takaisin yli miljoonan edestä valuuttaa.

Rokotukset on hoidettu, firman kirjanpitopaperit pakattu ja jooga-matto rullattu matkalaukkuun päällimmäiseksi. Vuokralaisia varten olemme tyhjänneet hyllyjä ja kaappeja, mutta onneksi moni asia sai jäädä paikoilleen. Lapset valitsivat lelut, kirjat ja piirustusvälineet, jotka tahtovat mukaansa. Viimeisenä sujautan vielä tietokoneeni laukkuun. Voi olla, että nukun ensimmäistä kertaa ikinä kunnon yöunet ennen aamuvarhaisella lähtevää lentoa.

Meidän Balin-kodissamme pitäisi olla nettiyhteydet kunnossa, mutta en ihan luota siihen. Toivottavasti pääsen kuitenkin pian kertomaan ensimmäiset tunnelmat pallon toiselta puolen. Tästä alkaa seikkailu, tervetuloa mukaan!

Jaa