Olipahan aikamoinen perjantai tällä viikolla. Sellainen, että mieli ei ole ihan vielä tajunnut, mitä on tapahtunut. Onhan siinä pureksittavaakin, kun yksi suuri unelma on sinetöity ja valmiina toteutettavaksi. Kirjoitin nimeni kustannussopimukseen, johon oman nimensä piirteli myös arvostamani ja ihailemani ystävä. Me kirjoitamme kirjan – minusta tulee kirjailija!

Syksyllä sain sähköpostia Islannista. Satulla oli idea kirjasta, johon hän pyysi minua kirjoittajakumppanikseen. Hän oli lukenut postaukseni Onnellinen tarina yrittäjyydestä ja tajunnut, että meidän pitäisi kirjoittaa kirja yhdessä. Sydän veti vieteripomput onnesta ja innostuksesta. No todellakin! Olin miettinyt kirjan aihepiiriä itsekin, niiden viidentoista muun kirjaidean lisäksi. Mäts meid!

Olen onnellinen, että saan työkumppanikseni juuri Satun. Hän on yhteisten blogikollegavuosien aikana muodostunut hyväksi ystäväksi. En voinut uskoa, kun tuossa laskeskeltiin, että ei olla kasvotusten taidettu tavata kuin kolme kertaa. Satu on myös ihminen ja ammattilainen, jota fanitan. Hän tekee menestyksekkäästi asioita, joita rakastaa ja hän kulkee polkuja, joita toiset eivät olisi tajunneet edes olevaksi. Silti hän ei tallo ketään alleen, mikä ei todellakaan ole kaikkien menestyjien laita. Hän ei ole kateellinen, vaan verkostoituu ihmisten kanssa, joilta haluaa oppia. Hänestä huokuu lämpöä ja inspiraatiota. Hän auttaa, neuvoo, kuuntelee ja jakaa osaamistaan muille.

Eikä tietenkään ole tällaiselle kaltaiselleni esikoiskirjailijalle yhtään pöllömpi juttu, että Satu on kirjoittanut niteen jos toisenkin, ja tietää, miten nämä kirjahommat toimivat. Tuskinpa ihan itsekseni olisin niin näppärästi ollut siinä pisteessä, että viime perjantaina istuttiin myöhäisellä päivällisellä Satun ja WSOY:n kustannuspäällikkö Joni Strandbergin kanssa. Syötiin, juotiin, päivitettiin kuulumiset, otettiin selfieitä – ja kirjoitettiin se kustannussopimus.

Ensi vuonna ilmestyvä kirjamme on kertomusmuotoinen opas unelmatyöhön. Se näyttää, miten työkentästään voi tehdä itsensä näköisen ja harrastuksesta taloudellisesti menestyksekkään ammatin. Kirja avaa uusien työnteonmuotojen todellisuutta, antaa vertaistukea työelämän kipuiluihin, inspiroi ja myös viihdyttää.

Unelmatyöntäyteinen vuosi siis tulossa! Onni on duuni, joka yllättää mahtavuudellaan tekijänsäkin aina vähän väliä.

Jaa