Postaus on toteutettu yhteistyössä Kauppahalli24-nettiruokakaupan* ja Suomen Blogimedian kanssa. Bloggaaja saa postauksesta palkkion. Sinä saat alekoodin.

Puolentoista kilon ruislimppupötkäle. Puolikas vesimeloni. Purkit soijamaitoa, jukurttia ja tuoremehua. Vessapaperipakkaus. Kyllä voi ihminen olla iloinen siitä, että nämä ja jääkaapillinen muuta apetta ilmestyi hissittömän kotitalomme ylimpään kerrokseen lähetin tuomana. Joku muu hoiti kantamisen lisäksi safkojen keräilyn ja me voitiin Minimen kanssa leikkiä piilosta sillä aikaa.

Mä olen nyt tilannut Kauppahalli24-nettiruokakaupasta* sapuskaa kaksi kertaa. Ensimmäinen kokeilukerta ei ollut ihan niin auvoinen. Suunnitelmieni mukaan mä en voinutkaan hoitaa ruokakaupassa käyntiä työmatkalla metrossa istuen, sillä maan alla verkko ei vain pelitä tarpeeksi hyvin moiseen.

Ajattelin, että noh, kyllä sitä mieluummin hoitaa kaupassa käymisen rauhassa sohvalla pieruleggareissa löhöten ja ilman ruuhkassa kärvistelyä. Mutta niin oli ajatellut aika moni muukin, ja perjantaisafkojaan keskiviikkoiltana tilaavat kansalaiset jumittivat puljun totaalisesti. Jos ei olisi pitänyt hoitaa hommaa vähän niin kuin työn puolesta, olisin jättänyt virtuaaliostoskärryni niille sijoilleni ja napsauttanut verkkoselaimen kiinni.

Seuraavalla kerralla käväisin ruokaostoksilla tiistai-iltana, jolloin oli väljempää ja kaupan sivut toimivat hyvin. Vaikka selailin mielenkiinnosta läpi lähes koko kaupan valikoiman, olin hoitanut ostokseni puolessa tunnissa. Jos olisimme lähteneet lähikauppaan, siinä ajassa olisimme edelleen istuneet eteisen lattialla niska hiessä ihmettelemässä, miten pieni peukalo ei voi mennä lapasessa oikeaan paikkaan, miksi joku on piilottanut toisen kengän lelukoriin ja miten koko poppoolle voi tulla pissahätä juuri siinä vaiheessa, kun ulkohousujen vetskarin välistä on vihdoin saatu pois alla olevien housujen kangas ja kypärämyssykin on pienimmän päässä eikä eteisen lipaston alla.

Kauppahalli24:sen valikoima yllättää nettikaupaksi, mutta taivutuksia jouduin silti tekemään. Kaupan hyllyiltä ei löytynyt juuri sitä lempparituoremehua tai -juustoa, eikä kahvimaitona parasta Alpron Fresh -soijamaitoa. Soijajukurttiakin tahtoisin ja kermaviiliä luomuna. Reilun kaupan banaanien puuttuminen valikoimista oli jo kummallista – se on sama kuin kävisi kaupassa, josta ei saa vessapaperia. Jäin myös omenatta, sillä tahdon syödä omput kuorineen ja kaupassa ei ollut saatavilla luomu omenoita. Mä olisin toivonut myös mahdollisuutta ostaa markettiruusuja, joita nappaan lähikaupoista mukaan arkea piristämään.

Mutta hyvinpä valikoimalla silti jääkaapin täytti. Ei olekaan ihme, että Kauppahalli24 voitti taannoin Kuningaskuluttajan nettiruokakauppatestin. Koska tuotteita ei varastoida kaupassa, varastoketju on lyhyt. En olekaan koskaan nähnyt noin täpäköitä tuoreyrttejä kuin mitä lähetin lämpöeristetyistä kuljetuslaatikoista paljastui! Täydennystä jääkaapille jouduttiin kuitenkin hakemaan ruokamonopolia hallitsevilta K- ja S-ketjuilta muutaman kerran viikkoon, mutta kaupasta pääsi silloinkin poistumaan nopeasti ja yhtä kättä heilutellen. Myös aasialaisissa supermarketeissa asiointi pysyy arkiaskareissa, mutta ne reissut ovatkin aina enemmän seikkailuja kuin hypermarkettipiinapenkkejä, joista ei pääse pois kuin kanta-asiakaskorttia vilauttamalla.

Emme siis aio siirtää kaikkia ruokaostoksia nettiin, sillä niin järjestelmällisiä emme vain osaa olla. Joinakin harvoina koko perheen yhteisinä vapaapäivinä ihan käsin kosketeltavassa marketissa käynti voi olla myös kivaa, kun kenelläkään ei ole kiire, nälkä, väsy tai liian vähän käsiä kauppakassikaaoksen hallintaan. Mutta etenkin ennen juhlia, kun kannettavaa on paljon ja aikaa vielä vähemmän kuin yleensä, klikkailen tuotteet koriin kotona.

Samaten olen silloin tällöin valmis maksamaan kuljetushinnan verran (8,25–9,47 euroa) siitä ajasta, minkä nettikaupassa asioimalla säästän. Sillä mieluummin vietän sen muutenkin ihan liian vähäisen vapaa-aikani perheeni ja ystävieni kanssa jossain muualla kuin kaupassa. Hikikin on jostain syystä paljon mukavampi nostattaa pintaan jumpassa tai lenkkipolulla, kuin yrittäen löytää kilometrin pitkältä juustohyllyltä parmesaania samalla kun yrittää bongata hyllyjen alta lapsen tiputtaman lapasen.

Koodilla kh24bma10 saat 10 euroa ostosrahaa Kauppahalli24-nettiruokakauppaan*, mikäli ostostesi loppusumma ylittää 50 euroa. Koodi on voimassa lokakuun loppuun asti, eikä sitä voi yhdistää muihin tarjouksiin. Kauppahalli24 toimittaa pääkaupunkiseudulle. Muistathan myös koodin, jolla saat ensimmäiset postikulut ilmaiseksi*.

Jaa