Eteisessämme koettiin alkukesästä pienimuotoisia päähinekriisejä. Lapsi ei suostunut laittamaan päähänsä kuin pipoja. Ei siinä, piposäitä tämä kesä onkin tarjonnut. Mutta kun säätila vihdoin salli teepaitasillaan hillumisen ja lapsi veti silti pipon päähänsä (heitellen kesälätsät dramaattisesti lipaston alle), alettiin paremmin kuulostella ja kaivaa, että mikäs nyt on homman nimi.

Selvisi, että lapsen mielestä tarjolla olleet lätsät olivat ensinnäkin väärän värisiä ja etenkin vauvoja. Näemmä aikaisemmin hyvin kelvanneet lippalätsät muuttuivat vauvamaisiksi, kun pikkuveli alkoi käyttää saman lätsämallin pienempiä versioita. Hän halusi isojen tyttöjen lippiksen.

Vähän aikaa nikottelin, kun eivät ompelemani lätsät enää kelvanneet. Lohdutin kässämuijan sydäntäni sillä, että sentään ne minun tekemäni pipot pääsevät edelleen tyyliseulan läpi. Ajattelin myös käytännöllisyyttä: kunnolla varjostava jättimäinen lippa olisi hyvä asia, sillä lapsen mielestä myös aurinkolasit ovat nykyisellään vauvoja. Voi elämänkevät ja kolmevuotiaan ongelmat. Sitten marssimme kaupoille.

Lippikseksi valikoitui Vansin kreisikukallinen lippalakki. Nähdessäni sen kaupan hyllyssä, arvasin heti, että se on yhtä kuin myyty. On kukkaa, on pinkkiä ja on hehtaarilippa. Lakki ei ole varsinaisesti lasten, vaan camper-mallia, jonka saa hyvin kiristettyä pienenpäänkin päähän. Kokoa sillä silti on ja niin kuuluukin olla. Herttoniemen lippislikka on onnesta yhtä hymyä.

Jaa