Tänään se tulee telkkarista! Ylen Puoli seitsemän -ohjelman tekemä juttu siis, se, jossa Minime stailaa mulle juhlahabituksen. Ja aikas komea tuli, vai mitä? Kun ei tarvinnut miettiä imetyshommia viime viikon synttärilookin tapaan, vaan käytössä oli koko vaatekaapin anti, olivat lapsen valinnat odotettavissa. Rimpsuhelmaa ja paljon väriä!

Juhlalookkini koostuu Samu-Jussi Kosken Marimekolle suunnittelemasta silkkimekosta, Marimekon oranssi-keltaisista sukkahousuista, Vagabondin kiilakorkoisista korkkareista, oranssista Dubain-tuliaisturbaanista, roosasta H&M:n bleiseristä, kukkakuvioisesta vingagekäsilaukusta ja mistä lie ostetusta rihkamakaulahelystä. Alkuun kauhistuin tuota mekkovalintaa, sillä olen pitänyt sitä viimeksi ystävieni häissä ennen lapsia. Kuvaaja-Rami saikin kiskoa vetoketjua kiinni, mutta hah, mahtui!

Koska vaatteet on kaivettu omasta garderobistani, on asukokonaisuus kaikessa kirjavuudessaan näköiseni. En tosin olisi ikinä yhdistänyt noita sukkiksia tuohon mekkoon, vaan kiskonut pinkin röyhelön kaveriksi ihan vain mustat mattasukkikset tai tilanteesta riippuen ihonväriset sukkahousut. Väri-ilottelusta huolimatta kaikki osaset mätsäävät hullulla tavalla toisiinsa, enkä tuntenut oloani vesiväripaletissa uineeksi riikinkukoksi. Turbaani ja sukkahousutkin ovat ihan samaa oranssia – stailisti selvästi on tiennyt, mitä on tekemässä!

No, sanottakoon nyt vielä, että bleiserikin on malliltaan sellainen, jota en olisi tuohon settiin yhdistänyt. Itse olen käyttänyt sitä vähän rokimpien vaatteiden seurana, ja mekkoon yhdistettynä siitä tuli mielestäni vähän tätimäinen. Ja kun olalla keikkui vielä kukkalaukku, mulle tuli sellainen olo, että olen Täti-Monikana menossa torille komeilemaan.

Mutta on jännä, miten kamera viilaa suurimmat räiskeet pois. Vaikka peilistä katsomalla päällä tuntui olevan tosi paljon kaikkea, kuvissa kokonaisuus on paljon harmonisempi. Jos tällaisesta väritulituksesta niin nyt voi sanoa.

Lapsi stailaa -haasteeseen on pääsiäisen aikana osallistunut mun lisäksi kymmeniä muitakin mutseja ja muutama isäkin. Kannattaa käydä tutkimassa Instagrammista, mitä löytyy hastagilla #lapsistailaa. Näitä kuvia nostetaan myös esille Puoli seiskan illan lähetyksessä.

Haaste oli hauska leikki meille molemmille, ja luulen, että tullaan leikkimään pukuleikkejä yhdessä toistekin. Ja jos oma vaatekaappi alkaa tylsistyttää, pitää pyytää ministylisti paikalle, sillä hän osaa nähdä garderobin ihan uusin ja luovin silmin.

Jaa